Саопштење кризног штаба за јавност 5.4.2020.

Вирус Ковид 19 потврђен је још код две особе са територије општине Рашка. У питању су особе женског пола 1962. и 1965.годиште. Обе пацијенткиње су задржане на лечењу у краљевачкој болници. Закључно са јучерашњим даном, укупан број заражених корона вирусом у општини Рашка је 8. Према речима лекара сви пацијенти су у добром општем стању.

Министарство здравља и Завод за јавно здравље „Батут“ упутили су јуче обавештење свим локалним самоуправама у коме се каже:

„Обавештавамо вас да је према инструкцијама председнице Владе, као и усвојеним протоколима лечења за пацијенте код којих је дијагностикован Ковид 19, без одлагања потребно поступити на следећи начин:

  • Пацијенти код којих је потврђен Ковид 19 не могу се више лечити у кућној изолацији;
  • У складу са усвојеним протоколима пацијенти који су позитивни на Ковид 19 упућују се искључиво у Ковид болнице према територијалној и регионалној дистрибуцији: Београд – Сајам, Ниш – Чаир, Нови Сад – Новосадски сајам“.

Поступајући по достављеном упутству, Општински штаб за ванредне ситуације синоћ је контактирао са 3 особе са територије општине Рашка које су се у складу са одлукама надлежних инфектолога лечиле у условима кућне изолације и обавестио их о неопходности наставка лечеља у Ковид болници. Сва три пацијента су, у складу са протоколом, санитетским возилом јутрос транспортована у Ковид болницу на Сајму у Београду.

5.04.2020.године

Наменски рачун за уплату донација

840-5086741-42

За више информација притисните овде
Све информације о раду ове интернет стране можете добити слањем захтева путем е-поште на адресу covid19raska@gmail.com

Волонтерски центар за пружање помоћи током ванредног стања пандемије COVID19 вируса - Општина Рашка 2020. године.
Сва права задржана | година 2020. | Изјава о приватности