Саопштење кризног штаба за јавност 4.4.2020.

Још једна особа са територије општине Рашка позитивна је на вирус Ковид 19, тако да је сада укупан број заражених 6. Резултате тестирања јутрос је потврдио Завода за јавно здравље у Краљеву. Новоинфицирани је мушкарац рођен 1993.године. Пацијент је у добром општем стању и по одлуци инфектолога врађен је у кућну изолацију где ће примати прописану терапију.

Oпштински штаб за ванредне ситуације подсећа грађане да је пуштен у рад сајт raska-covid19.rs на коме могу да се добију све важне информције везане за функционисање у условима ванредног стања, као и да се затражи помоћ и пријави проблем. На сајту се налазе и телефони Волонтерског центра, чији чланови свакодневно брину о најстаријим становницима општине Рашка, одговорају на њихова питања и достављају им храну, лекове, подижу пензије и друге принадлежности. У Волонтерском центру ангажовано је 40 младића и девојака, који раде у Рашки, Рудници, Баљевцу и Јошаничкој Бањи. Од увођења ванредног стања, Волонтерски центар је примио преко 600 позива и обавиво више од 250 испорука.

У складу са новим мерама Кризног штаба за сузбијање заразне болести КОВИД 19, којим председава председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, забрањено је окупљање више од две особе на једном месту. Власници кућних љубимаца могу од сада изводити своје кућне љубимце свакога дана између 23 часа до 1 ујутру, и у недељу од 8 до 10 часова ујутру. Кућног љубимца може извести само једна особа, у трајању од 20 минута, и то не даље од 200 метара од адресе пријављеног пребивалишта. Кризни штаб је одлучио да на сахранама у Републици Србији, у периоду трајања ванредног стања, може бити присутно највише десет особа, које морају поштовати међусобну раздаљину од два метра.

Општински штаб за ванредне ситуације још једном апелује на грађане да остану у својим домовима, јер се мерама социјалне изолације спречава даље ширење вируса.

4.4.2020. године

Наменски рачун за уплату донација

840-5086741-42

За више информација притисните овде
Све информације о раду ове интернет стране можете добити слањем захтева путем е-поште на адресу covid19raska@gmail.com

Волонтерски центар за пружање помоћи током ванредног стања пандемије COVID19 вируса - Општина Рашка 2020. године.
Сва права задржана | година 2020. | Изјава о приватности