Саопштење кризног штаба за јавност 28.4.2020. II

Оптшински штаб за ванредне ситуације Рашка разматрао је на днашњој седници актуелну привредну ситуацију на територији општине Рашка изазвану епидемијом вируса корона. Чланови Општинског штаба једногласно су оценили да је неопходно донети мере у циљу помоћи привреди како би се смањили ефекати пада привредних активности и раста незапослености због ванредног стања изазваног епидемијом заразне болести Ковир 19.

Општински штаб за ванредне ситуације донео је одлуку да упути иницијативу Општинском већу да донесе пакет мера финансијске подршке предузетницима, малим и средњим предузећима, односно свим субјектима који су у условима пандемије прекинули са радом. Општински штаб истиче важност имплементације ових мера којима ће бити подржане највише погођене делатности, међу којима су угоститељи, фризерски и козметички салони, теретане и фитнес центри, занатлије, грађевинци. Општински штаб за ванредне ситуације изражава уверење да ће Општинско веће у складу са законима и прописима Републике Србије дефинисати мере финансијске подршке привреди и на тај начин створити услове да се сачувају радна места, одржи континуитет пословања и ликвидност привредних субјеката.

Општински штаб за ванредне ситуације предлаже Општинском већу да определи 20.000.000,00 динара из буџета општине Рашка за помоћ привредним субјектима који су испоштовали Уредбу Владе Републике Србије и Општинског штаба за ванредне ситуације и обуставили рад у склопу превентивних мера борбе против заразне болести Ковид 19.

Општински штаб за ванредне ситуације предлаже да предузећа и предузетници који имају од 1 до 3 радника добију 50.000,00 динара, од 4 до 10 радника 150.000,00 динара и преко 10 радника 300.000,00 динара.

28.04.2020.године

Наменски рачун за уплату донација

840-5086741-42

За више информација притисните овде
Све информације о раду ове интернет стране можете добити слањем захтева путем е-поште на адресу covid19raska@gmail.com

Волонтерски центар за пружање помоћи током ванредног стања пандемије COVID19 вируса - Општина Рашка 2020. године.
Сва права задржана | година 2020. | Изјава о приватности