Саопштење кризног штаба за јавност 2.4.2020.

Према последњим информацијама добијеним од епидемиолога Завода за јавно здравље Краљево, на територији општине Рашка потврђен је још један случај оболевања од вируса КОВИД 19. Ради се о мушкој особи 1963.годиште. Након пристиглих резултата, пацијент је смештен на Инфективну клинику КЦ Крагујевац. Тиме је укупан број инфицираних на територији општине Рашка порастао на 5. Сви пацијенти су у добром општем стању.

Општински штаб за ванредне ситуације подсећа да је при Дому здравља у Рашки отворена Амбуланта за акутне респираторне инфекције која ради 24 сата. Уколико осетите неке од симптома које изазива КОВИД 19, као што су повишена температура, кашаљ, бол у грудима, малаксалост, јавите се дежурном лекару. Није потребно да претходно позивате Дом здравља. Рендген кабинет и лабораторија раде у две смене за потребе Амбуланте за акутне респираторне инфекције.

Општински штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да поштују све мере прописане од стране надлежних здрављаствених и државних органа, избегавају окупљања и изласке из куће сведу на минимум.

Наменски рачун за уплату донација

840-5086741-42

За више информација притисните овде
Све информације о раду ове интернет стране можете добити слањем захтева путем е-поште на адресу covid19raska@gmail.com

Волонтерски центар за пружање помоћи током ванредног стања пандемије COVID19 вируса - Општина Рашка 2020. године.
Сва права задржана | година 2020. | Изјава о приватности