Саопштење кризног штаба за јавност 17.4.2020.

Епидемиолошка ситуација на територији општине Рашка промењена је у односу на јучерашњи дан, пошто је Завод за јавно здравље Краљево потврдио присуство Ковида 19 код два пацијента. Позитивни на нови вирус су женска особа рођена 2001.године и мушкарац 1972.годиште. 4 узорка била су негативна. Још један пацијент је излечен и он ће бити отпуштен из Ковид болнице у Београду. Од почетка епидемије 25 лица из општине Рашка било је позитивно на вирус корона. 5 особа је излечено. Два новоинфицирана пацијента, као и један који се лечио на Инфективном одељењу Опште болнице „Студеница“ у Краљеву, биће смештени у привремену Ковид болницу у Новом Пазару где ће наставити лечење.

Ковид амбуланта Дома здравља Рашка од понедељка 13.априла врши тестирање пацијената код којих постоји сумња на обољевање од Ковида 19. Закључно са данашњим даном узета су 22 назална бриса, која су прослеђена Заводу за јавно здравље у Краљеву. Након спровдене процедуре, Завод узорке доставља Ветеринарском специјалистичком институту у Краљеву где се обавља лабораторијска анализа.

Општински штаб за ванредне ситуације разматрао је на електронској седници предлог ЈКП „Рашка“ да се дозволи рад пијаца на територији општине Рашка. Констатујући да је епидемиолошка ситуација задовољавајућа, чланови Штаба су донели одлуку да се дозволи рад пијаца од уторка 21.априла. Пијаце ће радити од 7 до 12 сати, изузев у данима када је на снази потпуна забрана кретања.

17.04.2020.године

Наменски рачун за уплату донација

840-5086741-42

За више информација притисните овде
Све информације о раду ове интернет стране можете добити слањем захтева путем е-поште на адресу covid19raska@gmail.com

Волонтерски центар за пружање помоћи током ванредног стања пандемије COVID19 вируса - Општина Рашка 2020. године.
Сва права задржана | година 2020. | Изјава о приватности