Саопштење кризног штаба за јавност 12.4.2020.

Како је јутрос саопштио Завод за јавно здравље из Краљева, једна особа са територије општине Рашка излечена је од Ковида 19 и отпуштена из болнице. На лечењу се и даље налази 16 грађна општине Рашка који су позитивни на корона вирус.

Припадници министарства унутрашњих послова у Рашки синоћ су ухапсили А.В. из Брвеника, 1992.годиште, због непоштовања полицијског часа и кршења мере самоизолације. Њему је од стране Основног суда у Рашки изречена казна од 6 месеци кућног затвора, док га је Прекршајни суд казнио новчаном казном од 50 хиљада динара.

Према подацима Полицијске станице Рашка од увођења ванредног стања, 2 лица су ухапшена због кршења мере кућне изолације. Основни суд је једном лицу изрекао казну кућног затвора у трајању од 4 месеца, а другом лицу у трајању од 6 месеци. Због кршења Наредбе о ограничењу кретања, односно забрани кретања за старије од 65 година, поднете су пријаве против 4 особе и оне су кажњене новчаном казном од по 50 хиљада динара. До сада су полицијски час прекршиле 23 особе и против њих су поднете прекршајне пријаве. Прекршајни суд их је казнио новчаном казном од 50 хиљада динара.

Општински штаб за венредне ситуације апелује на грађане да поштују мере државних и здравствених органа, избегавају окупљања и активности ван куће сведу на најмању могућу меру.

12.04.2020.године

Наменски рачун за уплату донација

840-5086741-42

За више информација притисните овде
Све информације о раду ове интернет стране можете добити слањем захтева путем е-поште на адресу covid19raska@gmail.com

Волонтерски центар за пружање помоћи током ванредног стања пандемије COVID19 вируса - Општина Рашка 2020. године.
Сва права задржана | година 2020. | Изјава о приватности